Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Ігор Буграк очолив Офіс фінансового контролю

6 лютого Міністерка фінансів Оксана Маркарова представила колективу голову Офісу фінансового контролю Ігора Буграка, який працюватиме над перетворенням Державної аудиторської служби України у невеликий інституційно сильний орган, що здійснюватиме аналіз інформації про використання державних ресурсів і контрольні заходи за високоризиковими операціями, відповідно до Указу Президента України від 08.11.2019 № 837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави».

Наприкінці минулого року Уряд передав Мінфіну повноваження з формування політики у сфері державного фінансового контролю.
"Перед нами стоїть амбітна і складна задача - швидко реорганізуватися у невеликий інституційно сильний орган, який сфокусується на державних компаніях та моніторингу публічних закупівель. Ми зараз напрацьовуємо з Мінекономрозвитку, правоохоронними органами та Рахунковою палатою механізми взаємодії, які дозволять уникнути дублювання функцій, і паралельно розробляємо новий інструментарій та вдосконалюємо інформаційно-аналітичні системи. Офіс має посісти належне місце в системі і системі контролю за ефективністю використання державних ресурсів", - сказала Оксана Маркарова.

Паралельно відбуватимуться напрацювання змін до законодавства, необхідних для оптимізації функцій, повноважень та структури Офісу.