Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Верховна Рада підтримала в першому читанні проект Держбюджету на 2022 рік

2 листопада Верховна Рада завершила процес розгляду проекту Держбюджету-2022 у першому читанні. Так, Верховна Рада України прийняла постанову Верховної Ради щодо висновків та пропозицій до проекту закону про Державний бюджет України на 2022 рік. За відповідне рішення проголосували 273 народних депутати.

При підготовці документа до першого читання народними депутатами, фракціями, групами та комітетами Верховної Ради було надано 3284 пропозиції до проекту Держбюджету-2022, поданого Урядом до Парламенту 15 вересня.

Міністр фінансів подякував народним депутатам за продуктивну дискусію і розуміння важливості збалансованості бюджету.

«Проект бюджету є цілком збалансованим і реальним до виконання, що було підтверджено МВФ у рамках роботи технічної місії та у стейтменті. У проекті бюджету передбачено достатньо коштів для фінансування всіх пріоритетних потреб держави в межах чинного податкового законодавства», - зазначив Міністр Фінансів України Сергій Марченко.

Проект Державного бюджету України на 2022 рік – це інвестиції в людину, країну, майбутнє, який вперше ґрунтується на Бюджетній декларації – 2022 – 2024. Основними пріоритетами Держбюджету-2022 є:

  • забезпечення якісного рівня медицини та освіти;
  • створення інклюзивного освітнього середовища та безбар’єрного простору;
  • підтримка ветеранів;
  • посилення обороноздатності й безпеки держави;
  • розвиток інфраструктури;
  • цифровізація.

Відзначимо, що Кабмін у двотижневий термін має передати до Верховної Ради проект Держбюджету-2022 до другого читання.