Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Украіна отримала останній транш гранту об’ємом 4,5 млрд від США з Цільового фонду Світового банку

До Державного бюджету України надійшов грант у розмірі 1,5 млрд дол. США. 

Це останній транш грантових коштів з 4,5 млрд дол. США, які були надані Сполученими Штатами Америки через Цільовий фонд Світового банку у рамках проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

«Ми вдячні Уряду Сполучених Штатів Америки та команді Світового банку, за тривалу співпрацю, фінансову підтримку та солідарність з Україною. Дані грантові кошти є черговим вагомим внеском у фінансування невідкладних потреб для нашої країни. Це дозволить нам і надалі забезпечувати виплати заробітних плат, соціальних і пенсійних виплат та допомогу для внутрішньо переміщених осіб в умовах боротьби з агресором», - зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко.

Зазначені грантові кошти буде спрямовано на відшкодування витрат понесених бюджетом для забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО тощо.

Довідково

На сьогодні в Україні реалізується спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проект «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» на загальну суму 7,3 млрд дол. США.

Загалом від початку відкритої військової агресії росії за сприяння Світового банку Сполучені Штати Америки вже надали Україні 8.5 млрд дол. США грантової допомоги.