Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна отримає від Світового Банку 135 мільйонів доларів

Україна отримає від Світового Банку 135 мільйонів доларів. Відповідне рішення сьогодні – 28 квітня 2020 року - прийняла Рада директорів банку.

Кошти будуть спрямовані на додаткове фінансування Проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який реалізовується в Україні за підтримки Світового банку з 2015 року.

Передбачається, що 35 мільйонів доларів з цієї суми буде спрямовано на  заходи посилення захисту населення та протидії поширенню епідемії COVID-19.

Іншу частину коштів буде використано на закупівлю сучасного обладнання для відділень екстреної (невідкладної) медичної допомоги та  посилення спроможності лікарень надавати якісну допомогу при інсультах в регіонах України, а також на інші заходи в рамках впровадження реформи системи охорони здоров’я та зміцнення потенціалу Національної служби охорони здоров’я України.

«Це додаткове фінансування допоможе Україні в оновленні приблизно 40 відділень екстреної  медичної допомоги та інсультних відділень, забезпечуючи можливість лікарням проводити складні медичні процедури із використанням високотехнологічного обладнання та відповідних протоколів лікування», - зазначив Алекс Кремер, виконуючий обов’язки Директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України.

Довідково

Проєкт «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей», що фінансується за рахунок позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку (№ 8475-UA) у сумі 214,73 мільйона доларів США, реалізується з 15.06.2015 та спрямований на модернізацію системи охорони здоров’я у восьми областях України (надається допомога у відновленні міських лікарень та фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості, закупівлі сучасного обладнання та покращенні якості медичних послуг), підтримку реформ в секторі охорони здоров’я, покращення надання послуг (зокрема реформа первинної та вторинної ланок, рання діагностика та лікування серцево-судинних та онкологічних захворювань), а також підвищення ефективності системи охорони здоров’я в цілому.

Станом на сьогодні використання коштів позики становить 133,28 млн дол. США

Проект має завершитися 31.03.2022.