Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

У Мінфіні відбувся семінар про сучасні тенденції управління функцією внутрішнього аудиту

19 листопада 2020 року Міністерством фінансів України в рамках двостороннього співробітництва з Міністерством фінансів Королівства Нідерланди проведено семінар на тему «Сучасні тенденції управління функцією внутрішнього аудиту» для 103 керівників підрозділів внутрішнього аудиту державних органів.

Зазначений захід проведено старшим аудитором Центральної аудиторської служби Міністерства фінансів Королівства Нідерланди Манфредом ван Кестереном, співкоординатором проекту технічної підтримки для України Національної Академії фінансів та економіки Мінфіну Королівства Нідерланди Русланою Рудніцькою та представниками Департаменту гармонізації державного внутрішнього фінансового контролю Міністерства фінансів України.

Під час семінару розглянуто загальні підходи до управління функцією внутрішнього аудиту та сучасні виклики, у тому числі:
- складові управління функцією внутрішнього аудиту;
- позиціонування функції внутрішнього аудиту в установі;
- основні завдання та роль керівника підрозділу внутрішнього аудиту;
- принципи ефективного управління діяльністю підрозділу внутрішнього аудиту;
- сучасні виклики в управлінні функцією внутрішнього аудиту.

Міжнародні експерти презентували сутність ключових показників ефективності (далі – КПЕ) підрозділу внутрішнього аудиту як основи належного управління функцією, а також основні критерії для їх визначення. Окрему увагу було приділено практичним прикладам КПЕ для різних зацікавлених сторін, які використовуються в Центральній урядовій агенції внутрішнього аудиту Великобританії та Центральній урядовій аудиторській службі Королівства Нідерланди (CGAS). 

На завершення семінару учасники відзначили необхідність проведення аналогічних заходів з метою безперервного професійного розвитку внутрішніх аудиторів.

Презентаційні матеріали:

1. Загальні підходи до управління функцією внутрішнього аудиту та сучасні виклики

2. Ключові показники ефективності підрозділу внутрішнього аудиту як основа належного управління функцією (міжнародний досвід)