Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко зустрівся з новопризначеним Послом США в Україні 

 

8 червня Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк.

У зустрічі також взяли участь заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца та директор Місії USAID в Україні Джим Хоуп.

Сергій Марченко привітав Бріджит Брінк з призначенням та подякував за системну підтримку нашої держави.

“Я вдячний Вам і Уряду Сполучених Штатів Америки за непохитну підтримку та чітку позицію в цей історичний час. Дружба України та США є перевіреною роками. І сьогодні, у час найскладнішого випробування у нашій історії, Сполучені Штати надають безпрецедентну допомогу Україні задля перемоги над агресором”, - зазначив Сергій Марченко.

У ході зустрічі сторони обговорили економічний та фінансовий стан України в умовах воєнного часу та домовились про подальшу співпрацю та постійний діалог задля підтримки України у війні проти рф. 

Нагадаємо, що у травні цього року Президент США Джо Байден підписав закон, який передбачає додаткове фінансування на 2022 рік для реагування на ситуацію в Україні та надання допомоги Україні у розмірі 40 млрд дол США. Із них - 7,5 млрд дол США прямої бюджетної підтримки.