Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні

 

6 червня 2022 року Міністр фінансів Україні Сергій Марченко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою.

Сторони обговорили вплив невиправданої повномасштабної агресії рф на макроекономічну ситуацію в Україні, подальшу співпрацю між Україною і Канадою та потенційне залучення Канади до процесу виключення росії з FATF та включення її до “чорного списку”.

Сергій Марченко подякував особисто Ларисі Ґаладзі та Уряду Канади за лідерство у підтримці України на всіх напрямах. 

“Я вдячний Уряду Канади від всього українського народу за вашу безпрецендентну допомогу. Канада вкотре демонструє, що є одним зі світових лідерів та надійним другом України”, -  зазначив Міністр фінансів України.

Нещодавно, на саміті міністрів фінансів та керівників центробанків країн G7 Заступниця Прем'єр-міністра та Міністерка фінансів Канади Христя Фріланд оголосила про рішення надати Україні додаткові 250 млн канадських доларів фінансової допомоги, які будуть надані через адміністративний рахунок МВФ.

Таким чином загальний обсяг фінансової допомоги Україні оголошений Урядом Канади становить близько 1,87 млрд канадських доларів.

Залучені кошти будуть спрямовані на фінансування пріоритетних видатків держбюджету, зокрема для проведення соціальних видатків, підтримки малозахищених верств населення та внутрішньо переміщених осіб.

Сергій Марченко закликав підтримати ініціативу України щодо виключення росії з Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) та включення її до “чорного списку” FATF через грубі порушення загальних принципів FATF, недотримання стандартів FATF та негативний вплив на безпекову ситуацію в Україні та світі.

Таке рішення буде ускладнювати торгівлю з росією та допоможе позбавити фінансування військові сили рф, які чинять злочинні дії в Україні. Списки FATF є важливим орієнтиром для багатьох підприємств та інвесторів в оцінці ризиків роботи з країнами, тому виключення росії з FATF та включення її до “чорного списку” зробить країну менш привабливою для глобального бізнесу.