Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко зустрівся з Комісаром ЄС з питань економіки Паоло Джентілоні

Під час робочого візиту на Щорічні збори МВФ та Світового банку Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з Комісаром Європейського Союзу з питань економіки Паоло Джентілоні.

У зустрічі також взяли участь заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, заступниця Міністра фінансів Ольга Зикова, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Сторони обговорили макроекономічні показники української економіки, напрями бюджетної політики України на наступний рік та процес євроінтеграції України. 

«Європейський Союз – один із ключових наших партнерів у політико-економічних відносинах і ми прагнемо розширювати співпрацю. Навіть в умовах збройної агресії рф проти нашої держави, ми продовжуємо впроваджувати реформи та адаптувати наше законодавство до європейського», - сказав Сергій Марченко. 

Міністр фінансів та Комісар ЄС відзначили досягнення у співпраці України та Європейського Союзу в напрямах митної та фіскальної політик.

Нещодавно виповнився рік від підписання Угоди між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмах ЄС "Митниця" для співробітництва в митній сфері та "Fiscalis" для співробітництва в галузі оподаткування.

Також сторони обговорили започаткування програми Ukraine Facility загальним обсягом 50 млрд євро. Кошти буде спрямовано на потреби держбюджету та відновлення.