Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

ПриватБанк здобув перемогу в Апеляційному суді Лондона

15 жовтня Апеляційний суд виніс рішення, яким підтвердив, що позов ПриватБанку щодо шахрайства, здійсненого за попередньою змовою осіб, проти його колишніх власників буде надалі розглядатися в Англії. 

Таким чином Апеляційний суд в повній мірі задовольнив апеляційну скаргу ПриватБанку щодо всіх питань, повністю скасувавши рішення, винесене суддею Фанкортом в грудні 2018 року.

Міністерство фінансів вітає це рішення Апеляційного суду Лондона, що є важливим кроком для досягнення правосуддя для акціонера банку - народу України. Прийнявши рішення про націоналізацію та рекапіталізацію, держава вклала в ПриватБанк  155,3 млрд гривень. Це був необхідний крок для збереження стабільності банківської системи, економіки України та єдина можливість захистити вкладників банку.

Судді Апеляційного суду дійшли висновку, що банк має достатньо передумов для судового розгляду справи і отримання відшкодування у сумі близько 3 млрд дол США. Судовий наказ про всесвітній арешт активів залишається чинним до винесення рішення по суті.

Рішення Апеляційного суду Лондона відкриває новий етап процесу - розгляд позову по суті і є важливим кроком в рамках глобальної стратегії банку по поверненню незаконно привласнених коштів його колишніми власниками.

Виведені з банку кошти належать громадянам України і Міністерство фінансів продовжить підтримувати зусилля Банку для їх повернення.