Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін вітає дострокове виконання податковою річного плану доходів держбюджету

Станом на 24 листопада Державною податковою службою вже виконані річні індикативні показники за доходами загального фонду державного бюджету. 

При річному розписі 458,3 млрд грн по таких платежах,  закріплених за ДПС, до загального фонду держбюджету на поточну дату вже надійшло 462,9 млрд грн. Тобто виконання становить 101,0%, або +4,5 млрд грн.

На сьогоднішній день, при недосягненні рівня виконання річних показників по окремих джерелах, деякі вже перевиконані, зокрема: 

• податок на додану вартість з урахуванням бюджетного відшкодування (+28,4 млрд), в тому числі за рахунок удосконалення роботи системи моніторингу ризиковості податкових накладних, ліквідації схем з податку на додану вартість;
• адміністративні штрафи та інші санкції (+2,2 млрд);
• акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів  (+0,7 млрд).

Така статистика свідчить про ефективну роботу в сфері детінізації, оскільки обсяг «тіньових» операцій значно скорочується, а на їх місце виходить легальний та чесний бізнес, який сумлінно сплачує податки. 

В той же час відшкодування ПДВ відбувається без затримки та у визначені законодавством строки. Зокрема у листопаді цього року очікується відшкодування ПДВ у сумі 12,5 млрд гривень.

«Наближається кінець року і це дає можливість уже зараз оцінити результат діяльності податкової. Про ефективність роботи ДПС говорять факти і цифри. Річний план за доходами держбюджету виконано. При цьому до кінця року ще більше місяця. Так, я задоволений роботою професійної команди податкової: впродовж останніх півроку ми бачили регулярне перевиконання дохідної частини, що дало нам можливість надолужити те відставання в доходах бюджету загального фонду, яке було з травня. Очікую таких же позитивних тенденцій і ефективності роботи податкової і надалі», - наголосив Міністр фінансів Сергій Марченко.