Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: «Доступна іпотека 7%» – масштабування держпрограми продовжується

Станом на 26 квітня поточного року уповноваженими банками з виконання Державної програми «Доступна іпотека 7%» підписано 173 кредитні договори на загальну суму 139,25 млн грн, при чому як на первинному (31,66%), так і вторинному ринках (68,34%).

Уповноваженими банками розглядаються 408 заявок на участь у програмі на загальну суму 363,66 млн грн, з яких 24,07% становить первинний ринок і 75,93% – вторинний.

У програмі задіяно 22 регіони та м. Київ. Найактивніші з них відповідно до наданих громадянами заявок на отримання кредитів є м. Київ (35,2%), Київська обл. (25,7%), Харківська обл. (7,2%), Львівська обл. (6,6%) та Рівненська обл. (4,4%).

Спостерігається постійний розвиток програми, незважаючи на карантинні обмеження, які негативно впливають на активність позичальників. Приріст у порівнянні з даними початку минулого тижня становить:

+ 36% – кількості кредитів та + 40% – суми кредитів;

+ 16% – кількості заявок та + 13% – суми заявок.

14 уповноважених банків, які долучилися до держпрограми, продовжують удосконалювати власні процедури відповідно з умовами програми, розробляють інформаційні матеріали для потенційних позичальників, проводять навчання персоналу тощо.

Важливо зазначити, що саме банк приймає рішення щодо видачі кредиту, використовуючи власну методологію оцінки платоспроможності потенційного позичальника.

Нагадаємо, що запуск «Доступної іпотеки 7%» відбувся 1 березня на виконання ініціативи Президента України Володимира Зеленського. 

З переліком уповноважених банків та умовами програми можна ознайомитись за посиланням.