Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Інформація щодо державного боргу в жовтні 2019 року

В жовтні 2019 року було зафіксовано зменшення сукупного державного (прямого) і гарантованого державою боргу України, номінованого як в національній так і в іноземній валюті. Водночас, через невелику девальвацію гривні, фактичний стан державного боргу виглядає наступним чином: сума в еквіваленті у доларах США зменшилась на 1,35% (у порівняні з вереснем), або на $1,13 млрд – до $81,83 млрд; сума в еквіваленті в національній валюті зросла на 2,37%, або 47,4 млрд грн – до 2 045,4 млрд грн.

З початку року державний (прямий) і гарантований державою боргу України, номінований в іноземній валюті зменшився на $2,5 млрд, а номінований в національній валюті зріс на 88,9 млрд грн. При цьому, через значне укріплення національної валюти гривневий еквівалент зменшився на 123 млрд грн, а валютний зріс на $3,5 млрд.

В жовтні витрати державного бюджету з погашення державного боргу склали 21,2 млрд грн, з обслуговування – 7,1 млрд грн.

З детальною інформацією, щодо стану державного та гарантованого державного боргу України в жовтні 2019 року та інших періодах, можна ознайомитись на офіційному сайті Міністерства фінансів за посиланням.