Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

«Доступна іпотека 7%» – розвиток держпрограми за тиждень

Станом на 22 березня поточного року уповноваженими банками з виконання державної програми «Доступна іпотека 7%» підписано 20 кредитних договорів на загальну суму 14,72 млн грн. Уповноваженими банками розглядаються 90 заявок на участь в програмі на загальну суму 85,59 млн грн, при чому як на первинному (17,77%), так і вторинному ринках (82,23%).

На сьогодні у програмі задіяно 18 регіонів та м. Київ. Найактивніші з них – Київська обл. (35%), м. Київ (30%), Львівська обл. (17%), Харківська обл. (10%) та Рівненська обл. (8%).

Приріст у порівнянні з даними понеділка минулого тижня:

+ 186% – кількості кредитів та + 200% – суми кредитів;

+ 181% – кількості заявок та + 162% – суми заявок.

Запуск «Доступної іпотеки 7%» відбувся 1 березня. Фондом розвитку підприємництва (ФРП) продовжується робота по залученню банків до програми.  Вісім уповноважених банків, які вже долучилися до держпрограми,  удосконалюють власні процедури відповідно з умовами програми, проводять навчання персоналу, удосконалюють інформаційні матеріали для потенційних позичальників.

Нагадаємо, що саме банк приймає рішення щодо видачі кредиту, використовуючи власну методологію оцінки платоспроможності потенційного позичальника,

З переліком уповноважених банків та умовами програми можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Фонду розвитку підприємництва.