Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Держбюджет-2022: Мінфін провів понад 60 погоджувальних нарад із головними розпорядниками коштів

У рамках підготовки проекту Державного бюджету на 2022 рік Мінфін провів понад 60 погоджувальних нарад із головними розпорядниками коштів (ГРК). Наради проводились під головуванням першого заступника Міністра фінансів України Дениса Улютіна, заступників Міністра фінансів України Романа Єрмоличева та Олександра Кави, а також заступника Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрія Драганчука,.

До 13 серпня 2021 року Мінфін отримував від ГРК бюджетні запити щодо обсягу видатків, які й стали предметом для погодження, а в підсумку будуть покладені в основу для складення проекту Держбюджету-2022. Головна відмінність цьогорічного процесу – це наявність схваленої Урядом та підтриманої Верховною Радою України Бюджетної декларації на 2022 – 2024 роки, на основі якої ГРК формують свої бюджетні запити. Адже саме цей документ визначає основні напрями бюджетної політики та встановлює стелі видатків для ГРК.

Мінфін і надалі проводитиме узгоджувальні консультації з ГРК у робочому режимі.

Відзначимо, що відповідно до статті 37 Бюджетного Кодексу України Уряд схвалює проект закону про Державний бюджет України та подає його разом з відповідними матеріалами Верховній Раді України та Президенту України не пізніше 15 вересня поточного року.