Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко зустрівся з новопризначеним Послом Німеччини в Україні Мартіном Єґером

4 серпня Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґером.

Також участь у зустрічі взяли Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін та заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук. 

На початку Сергій Марченко привітав Мартіна Єґера з початком роботи в Україні, висловив впевненість у продовженні плідної співпраці та подякував за потужну підтримку від Німеччини з перших днів повномасштабного вторгнення рф. 

«Фінансова, військова та гуманітарна допомога є надзвичайно важливими для ефективного протистояння агресії. І Німеччина є одним з лідерів у підтримці нашої боротьби проти терористичних дій рф», - сказав Міністр фінансів України.

Від початку повномасштабного вторгнення Уряд Німеччини надав фінансову допомогу у розмірі 1,55 млрд дол США. Левова частина фінансування була спрямована у формі грантів, що надзвичайно важливо. Оскільки це дозволяє нам зменшити боргове навантаження у майбутньому.

Також, темами для обговорення стали поточна економічна ситуація, фінансові виклики під час воєнного стану,  шлях європейської інтеграції України та  ініціатива ЄС щодо створення Українського фонду (Ukraine Facility) для надання підтримки, співпраця з МВФ, а також потреби у наступний бюджетний період.

«Завдяки ефективній економічній політиці Уряду України та підтримці партнерів нам вдалось стабілізувати ситуацію в країні. Ми перебуваємо у набагато кращій ситуації, ніж рік тому. Це дозволяє нам планувати бюджет на середньострокову перспективу та впроваджувати структурні реформи в рамках співпраці з МВФ та Європейським союзом», - наголосив Сергій Марченко. 

Зі свого боку, під час зустрічі Мартіном Єґер запевнив, що Німеччина і надалі буде підтримувати зусилля України у боротьбі з агресором.