Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко та Керуючий директор Міжнародної фінансової корпорації обговорили розширення державно-приватного партнерства

10 квітня 2023 року, під час робочого візиту до США, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з Керуючим директором Міжнародної фінансової корпорації Махтарем Діопом. 

У зустрічі також взяв  участь заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Сторони обговорили перспективи розширення співпраці між Україною та Міжнародною фінансовою корпорацією у залученні фінансування на відбудову країни та підтримку українського бізнесу.

Сергій Марченко розповів про руйнівні наслідки війни, а також вартість масштабного відновлення країни.

Згідно зі звітом RDNA2 Уряду України, Групи Світового банку, Європейської Комісії та ООН, вартість швидкого відновлення на 2023 рік сягає 14,1 млрд доларів США. 3,3 млрд доларів США з необхідних вже виділено з державного бюджету України.

“Навіть в умовах війни, ми починаємо виконувати план з відновлення країни. Проте масштабне відновлення, яке оцінюється у 411 млрд доларів США, потребуватиме значних зусиль як Уряду України, так і міжнародних донорів та приватного сектору. Співпраця з Міжнародною фінансовою корпорацією має стати одним із інструментів для залучення коштів на відбудову країни”, — наголосив під час зустрічі Сергій Марченко. 

Міністр фінансів України наголосив, що розвиток приватного сектору є одним із п’яти пріоритетів швидкого відновлення і оцінюється у 2,8 млрд доларів США на 2023 рік.

Махтар Діоп запевнив у підтримці України, а також готовності поглиблювати співпрацю для реалізації плану відновлення та додаткової підтримки українського бізнесу.