Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Офіс фінконтролю: Уряд зробив черговий крок задля реорганізації Держаудитслужби

Кабінет Міністрів продовжує реорганізацію Державної аудиторської служби. Своєю постановою від 3 березня 2020 року Уряд здійснив низку змін. Прийнята Урядом постанова зокрема:

  • ліквідує юридичні особи міжрегіональних територіальних органів (5 органів) Держаудитслужби у зв’язку з її реорганізацією та утворенням Офісу фінансового контролю;
  • оптимізує чисельність працівників Офісу фінконтролю з урахуванням необхідності виконання відповідних функцій та повноважень;
  • удосконалює порядок планування заходів державного фінансового контролю, зокрема, в частині переходу від квартального до піврічного планування, уточнює підстави планування, а також включення до планів контрольних заходів за високоризиковими операціями щодо використання державних ресурсів.

Реформування Держаудитслужби та створення нового органу державного фінансового контролю дозволить в цілому підвищити ефективність контролю за використанням державних ресурсів, забезпечить оперативність та мобільність роботи відповідних територіальних органів, а також мінімізувати корупційні ризики в їхній діяльності. 

Довідково:

Прийнята постанова спрямована на досягнення цілей 6.1 «Українці живуть в державі, яка передбачувано розпоряджається публічними фінансами» та 6.6 «Українці та добросовісний бізнес захищені від фінансового шахрайства» Програми діяльності Уряду.