Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Заступник Міністра фінансів України Олександр Кава провів зустріч зі спеціальним уповноваженим Президента Франції з питань економічної допомоги та відбудови України

16 листопада, заступник Міністра фінансів України Олександр Кава зустрівся зі спеціальним уповноваженим Президента Франції з питань економічної допомоги та відбудови П’єром Ельброном. 

Сторони обговорили фінансові потреби України на 2024 рік, посилення співпраці в рамках існуючих проектів, нові механізми підтримки, а також співпрацю з МВФ.

Заступник Міністра фінансів України подякував Уряду Франції за активну підтримку України та участь у процесі відновлення. 

“Фінансова допомога міжнародних донорів для України є безпрецедентною та має вирішальне значення в умовах збройної агресії рф. Франція надала Україні близько 400 млн євро прямої бюджетної підтримки з лютого 2022 року.  Ми вдячні партнерам за всебічну підтримку від початку повномасштабного вторгнення рф, а також за своєчасне і ритмічне надання коштів, що дозволяє зберігати макрофінансову стабільність та створює умови для подальшого відновлення”, - додав Олександр Кава. 

Також, сторони підкреслили, що співпраця з Французьким агентством розвитку (AFD), сприятиме активізації подальшої роботи в напрямках відбудови та залученню  інвестицій у приватний сектор України.

П’єр Ельброн зі свого боку зауважив, що Уряд Франції впевнений у подальшій підтримці України та допомозі на потреби відновлення.

Беручи до уваги, що Франція є однією з країн, яка спрямувала фінансові гарантії підтримки у рамках Програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) розробленої Міжнародним валютним фондом (МВФ), було обговорено нещодавнє успішне проведення перегляду Програми. Учасники зустрічі наголосили, що ефективна робота Уряду України з Фондом є одним із ключових компонентів у боротьбі з наслідками, спричиненими збройним вторгненням росії в Україну.

Сторони домовились продовжити діалог щодо вдосконалення механізмів реалізації та розробки спільних проектів.