Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін залучив близько 50 млн доларів США від Японії через проект Світового банку HOPE на відновлення житла

До Держбюджету України надійшла частина коштів гранту обсягом 49,4 млн дол США від Уряду Японії в рамках проекту Світового банку «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE). 

“Залучені кошти спрямовуються на подолання наслідків, спричинених збройною агресією росії, та на відбудову житлової інфраструктури України. Вдячний командам Уряду Японії та Світового банку за підтримку”, – зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко. 

Кошти гранту спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які зазнали помірних пошкоджень і не потребують капітального ремонту. Проект підтримуватиме реформи політики на національному рівні для покращення результатів відбудови. 

Також найближчим часом Україна очікує на фінансування від Урядів Японії та Норвегії через проект Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). Фінансування частково компенсує видатки держбюджету України на виплати вчителям, працівникам служб першого реагування та на пенсійні виплати.