Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів України підписав угоду з Японським агентством міжнародного співробітництва про отримання кредиту 100 млн дол. США

Сьогодні, 16 травня 2022 року, Міністр фінансів України Сергій Марченко та Президент Японського агентства міжнародного співробітництва «Джайка» (JICA) Др. Акіхіко Танака підписали кредитну угоду щодо надання Україні кредиту в розмірі 100 млн доларів США на пільгових умовах.

«Пільговий кредит у 13 млрд єн, який є першою частиною узгодженної фінансової допомоги між Україною та Японією, буде спрямовано до державного бюджету для фінансування пріоритетних видатків, у першу чергу, на підтримку найбільш незахищеного населення України», – зазначив Сергій Марченко.

Також Міністр висловив вдячність усьому японському народу за підтримку України та допомогу українцям.

У підписаній Угоді передусім йдеться про бюджетну підтримку стабілізації ситуації в Україні, зокрема, забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримку внутрішньо переміщених осіб та інших пріоритетних видатків.

Термін погашення кредиту – 30 років, у тому числі, пільговий період – 10 років; процентна ставка – 1% річних.

Нагадаємо, що 28 квітня було підписано Угоду у формі обміну нотами між Урядом України та Урядом Японії щодо залучення кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва з метою реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку системного проекту «Друга позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення».