Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Програма "Доступні кредити 5-7-9%" з 1 березня передбачатиме можливість скористатися частковими кредитними гарантіями

З початком весни, 1 березня, Державна програма "Доступні кредити 5-7-9%" включатиме додаткову опцію - кредитні гарантії. Це дозволить вирішити проблему відсутності або недостачі застави у позичальника.

"За допомогою запуску другого компоненту програми "Доступні кредити 5-7-9%" ми фактично розблоковуємо інструмент доступного кредитування для тих підприємців, на яких банки до цього не звертали уваги. Йдеться про підприємців, які вирішили створити власну справу з нуля і окрім ідеї не мають ані прийнятного заставного майна, ані звітності й історії діяльності. І це важливо, адже програма має стати доступною для якомога ширшого кола підприємців. Звісно, у разі необхідності, діючий бізнес теж зможе отримати часткову кредитну гарантію, що покраватиме до 50% його кредиту за програмою "Доступні кредити 5-7-9%", - пояснив директор Офісу адміністрування проектів міжнародного фінансового співробітництва Мінфіну Руслан Гашев.

Станом на 26 лютого 2020 року Фонд розвитку підприємництва, який управляє програмою "Доступні кредити 5-7-9%", узгодив проєкт Договору про надання часткових кредитних гарантій з усіма діючими уповноваженими банками (АТ «УКРЕКСІМБАНК», АТ «ПРИВАТБАНК», АТ «ОЩАДБАНК», АБ «УКРГАЗБАНК») та протягом найближчого часу планує їх підписати з тим, щоб починаючи з 01.03.2020 офіційно запровадити механізм кредитних гарантій в рамках Програми передусім для підтримки фінансування новостворених підприємств.

Один з банків уже підписав договір з Фондом, щоб з 1 березня клієнти змогли скористатися такою опцією, інші банки - на черзі. Невдовзі можливість отримати кредитні гарантії стане доступна всім!

Читайте більше про програму "Доступні кредити 5-7-9%" - на сайті 5-7-9.gov.ua