Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Прибуток ПриватБанку в 2022 р. понад 30 млрд грн, 80% з яких спрямовано до державного бюджету, – Юрій Драганчук про підсумки роботи Банку

Сьогодні, 12 травня, відбулась презентація звіту ПриватБанку у 2022 році «Беремо і звітуємо: Найбільший банк країни в рік найскладніших викликів».

«Консолідація зусиль держави та державних банків в умовах дії воєнного стану принесла плідні й вагомі результати. У надскладних умовах ПриватБанк завершив рік із чистим прибутком у понад 30 млрд грн, 80% з яких, а саме 24,15 млрд грн, буде спрямовано до державного бюджету у вигляді дивідендів. Такі результати є свідченням, що Банк ефективно управляє своїми ресурсами та демонструє високий рівень відповідальності перед державою та суспільством», –  відзначив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Також він підкреслив, що перед ПриватБанком як провідним гравцем і надалі зберігається завдання утримання стабільності та розвитку фінансового ринку України.

«Ми розраховуємо, що спільно з Урядом України й іншими фінансовими установами ПриватБанк долучиться до відновлення економіки та післявоєнної відбудови. Зі свого боку Уряд, передусім Міністерство фінансів України, підтримає ініціативи Банку, спрямовані на удосконалення, збільшення ефективності та захищеності фінансової системи України», –  повідомив Юрій Драганчук.

«Сьогодні ми звітуємо про результати роботи ПриватБанку в максимально відкритому форматі та вперше представляємо діяльність Банку за такий складний воєнний рік. 2022 рік показав виключну роль Банку в забезпеченні стабільності банківського сектору та беззаперечну підтримку, що надавалась нашим акціонером – державою. Ми й надалі будемо докладати усіх зусиль для забезпечення фінансової стабільності України – кредитами, надійними платіжними сервісами тощо, а також  підтримувати суспільство благодійними ініціативами. Головна соціальна відповідальність ПриватБанку – тримати фінансовий фронт», – зазначив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош.

ПриватБанк не припиняв роботу з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України 24 лютого 2022 р., забезпечуючи безперебійну роботу електронних сервісів, мережі відділень і банкоматів.

У минулому році відновлено роботу 41 відділення передусім на деокупованих територіях. Сервіси ПриватБанку стали фактором виживання для підприємців та опорою для громадян, у тому числі, вимушених мігрантів.

За рік кількість здійснених через ПриватБанк міжнародних переказів зросла на 16%, а загальна сума – на 7%. На сьогодні сервісна мережа Банку є найбільшою і найдоступнішою, та налічує
1108 працюючих відділень, 6405 банкоматів, 10120 терміналів самообслуговування, 223 тис.
POS-терміналів. 

Здійснено вагомі інвестиції у безпеку коштів українців. Зокрема, за 45 днів ПриватБанк повністю переніс свої сервіси у хмару. Навіть в умовах війни довіра до Банку зростає, що відображається у зростанні обсягу коштів населення та бізнесу. ПриватБанку довірили свої операції
18,3 млн приватних клієнтів та 770 тис. компаній і підприємців.

Банк не зупиняв кредитну підтримку економіки – у 2022 році профінансовано малий та середній  бізнес на 23,8 млрд грн, що на 25% більше показника 2021 року, в тому числі, у межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Зокрема, видав нові кредити агробізнесу на 13,3 млрд грн, збільшивши портфель таких кредитів у 3,7 раза. Банк  також підтримував населення, зберігаючи кредитні ліміти.

ПриватБанк розширив благодійні ініціативи, спрямовуючи кошти на наближення перемоги України. Допомога співробітникам, що постраждали від війни, та Збройним силам України
у 2022 році становила 495 млн гривень.

З повним текстом звіту можна ознайомитись за посиланням.