Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: За тиждень підприємці отримали 735 пільгових кредитів на 2,77 млрд грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» (+ Інфографіки)

За минулий тиждень у межах Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 735 пільгових кредитів на загальну суму 2,77 млрд грн.

Усього з моменту старту Програми суб’єкти підприємництва станом на 18.04.2022 р. отримали від уповноважених банків 36 948 кредитів на загальну суму 96,3 млрд грн.

В умовах дії воєнного стану одним із пріоритетів Мінфіну залишається державна підтримка розвитку підприємництва, що здійснюється, у тому числі, завдяки ініційованій Президентом України Володимиром Зеленським програмі «Доступні кредити 5-7-9%».

Так, у березні ц.р. для підтримки сільськогосподарських товаровиробників з метою забезпечення посівної кампанії, а також для підтримки та активізації підприємницької діяльності у період дії воєнного стану Уряд вніс низку змін до Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Змінами передбачено суттєві спрощення для кредитування, зокрема, можливість отримання пільгових кредитів під 0% річних з гарантією від Уряду України на рівні 80%.

Мінфін закликає представників бізнесу та банківські установи активно долучатися до реалізації нововведень. Програму реалізує Фонд розвитку підприємництва (ФРП). Єдиним учасником ФРП є Уряд України в особі Міністерства фінансів України, що координує усі аспекти діяльності Фонду.

Нагадаємо, що для суб’єктів підприємництва також діє програма  доступного фінансового лізингу.

З умовами участі та переліком уповноважених банків можна ознайомитись за посиланням.