Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна отримає грант на 200 млн євро від Німеччини для підтримки ВПО

Сьогодні, Міністр фінансів України Сергій Марченко провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен.  Під час зустрічі Сергій Марченко підписав угоду з Кредитною установою для відбудови (KfW), а також Окрему угоду до Грантової угоди в рамках Програми підтримки стійкості внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні.

Відповідно до досягнутих домовленостей Уряд України отримає грант в обсязі 200 млн євро для покриття витрат з виплати допомоги на проживання ВПО. Кошти надійдуть до Державного бюджету України вже найближчим часом.

«Вдячний Уряду Німеччини та команді Кредитної установи для відбудови за надзвичайну підтримку у цей визначний для України історичний період. 200 млн євро грантових коштів допоможуть Уряду України і надалі підтримувати осіб та сім’ї, які в результаті російської військової агресії вимушені були залишати свої домівки та тимчасово виїхати в більш безпечні регіони України», - зазначив під час підписання Сергій Марченко.

Також, під час зустрічі Міністр фінансів України відзначив зусилля Німеччини у підтримці інтересів України на міжнародній арені, під час їх головування у G7 цього року.  

Зі свого боку Анка Фельдгузен запевнила, що Німеччина і надалі буде підтримувати зусилля України у боротьбі з агресором.

Сторони також обговорили стан фінансової та економічної системи України, а також інші проекти, які реалізуються за підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина та KfW. Сергій Марченко відзначив, що з початку повномасштабної збройної агресії рф проти України від Уряду ФРН залучено 1,5 млрд євро (з урахуванням гранту на 200 млн євро) . Ці кошти  спрямовано на бюджетну підтримку першочергових соціальних видатків та видатків у сфері освіти і охорони здоров’я, допомоги ВПО, а також підтримку державних програм з кредитування малого та середнього бізнесу в Україні.