Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Юрій Буца - найкращий посадовець відповідальний за залучення капіталу в Центрально-Східній Європі за версією GlobalCapital

22 червня 2022 року міжнародне видання GlobalCapital оприлюднило переможців премії Bond Awards 2022 на церемонії нагородження в Лондоні. 


Юрій Буца, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом, переміг в номінації «Найбільш вражаючий представник держави, відповідальний за залучення капіталу в регіоні Центрально-Східної Європи». Україна зайняла друге місце в категорії «Найбільш вражаючий емітент з регіону Центрально-Східної Європи». Відзначимо, що під час отримання Юрієм Буцею нагороди, весь зал аплодував стоячи, відзначаючи досягнення України.

Премія GlobalCapital Bond Awards проводиться вже 15 років поспіль і є головною нагородою на міжнародному ринку облігацій. Переможці визначаються шляхом опитування учасників міжнародного ринку капіталу.


"Україна продовжує вражати світ не тільки своєю сміливістю, але і професійністю. Вітаю Юрія Буцу та команду Мінфіну з черговим міжнародним визнанням у сфері управління державним боргом. Незважаючи на складну ситуацію, Мінфін забезпечує боргову та фінансову безпеку держави. Україна гідно приймає всі виклики і проводить безперебійне фінансування всіх нагальних потреб держави під час війни. Міжнародне співтовариство справедливо оцінило такі зусилля,"– відзначив Сергій Марченко, Міністр фінансів України.

Четвертий рік поспіль Україна та Юрій Буца отримують нагороди найбільш престижної міжнародної премії на міжнародних ринках капіталу. Нагадаємо, в 2020 році Україна перемогла в номінації «Найкращий офіс з управління державним боргом в Центральній та Східній Європі» від міжнародного видання GlobalMarkets Awards.