Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Уряд України отримає від Кредитної установи для відбудови (KfW) 7,4 млн євро для пільгового кредитування малих та середніх підприємств

Сьогодні на засіданні Уряду було схвалено рішення про залучення кредиту та гранту від Кредитної установи для відбудови (KfW) для реалізації проекту «Рефінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств України через фінансовий сектор (Фонд розвитку підприємництва III та IV)».

Для реалізації цього проекту через Кредитну установу для відбудови (KfW) будуть залучені кредитні (7 млн євро) та грантові (0,4 млн євро) кошти для рефінансування енергоефективних інвестицій малих та середніх підприємств України.

 Кабінет Міністрів України уповноважив Міністра фінансів Сергія Марченка підписати Угоду про кредит та грант між Кабінетом Міністрів України та KfW, Франкфурт-на-Майні (KfW), та Фондом розвитку підприємництва.

Кредит залучається на 30 років з 10-річним пільговим періодом за ставкою 2 % річних.

Дані кошти буде спрямовано через Фонд розвитку підприємництва на підвищення рівня доступу малих та середніх підприємств до пільгових кредитних ресурсів для впровадження енергоефективних заходів.

 

Довідково:

Укладення Угоди про кредит та грант в рамках Проекту здійснюється на підставі Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво (асигнування 2012 – 2019 років) від 17.12.2020, ратифікованої Законом від 15.06.2021 № 1552-IX, якою визначено перелік інвестиційних проектів та проектів міжнародної технічної допомоги, щодо підготовки та фінансування яких було досягнуто домовленостей в попередніх роках.