Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Уряд схвалив рішення про залучення від МБРР додаткового фінансування у розмірі 530 млн дол. США

Сьогодні, 10 вересня 2022 року, на засіданні Уряду прийнято рішення про залучення додаткового фінансування у розмірі 530 млн дол. США у рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Також на засіданні Уряду підтримано проект Розпорядження Президента України про утворення делегації України для участі у переговорах з МБРР щодо укладення Угоди про позику між Україною та МБРР, а також уповноваження Міністра фінансів України Сергія Марченка на підписання цієї Угоди.

Кредит буде надано на пільгових умовах під гарантії Великобританії та Данії: термін погашення кредиту – 19 років з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25% річних (нараховується на невикористану частину позики).

Кошти буде спрямовано на оплату роботи працівників бюджетної сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Довідково

Проект «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» впроваджується з червня 2022 року. Загальний обсяг залучених коштів становить 7,3 млрд дол. США. Мета зазначеного Проекту – підтримка стійкої спроможності Уряду України здійснювати адміністративну діяльність та надавати послуги для виконання основних державних функцій на національному та регіональному рівнях.