Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Денис Шмигаль та Сергій Марченко зустрілися з Міністеркою фінансів США Джанет Єллен

Сьогодні, 27 лютого, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрілися з Міністеркою фінансів Сполучених Штатів Америки Джанет Єллен.

Сторони обговорили фінансові потреби України у 2023 році, санкції проти росії та питання відновлення.  

Джанет Єллен запевнила у тому, що Уряд США і надалі буде рішуче підтримувати Україну. Сполучені Штати вже підтвердили наміри надати Україні 9,9 млрд доларів США протягом 2023 року. 

Перший транш у розмірі 1,25 млрд доларів США Україна отримала у понеділок, 27 лютого. 

“Ми вдячні Уряду Сполучених Штатів за непохитну підтримку України. Завдяки залученому фінансуванню ми і надалі спроможні підтримувати стійкість функціонування системи державного управління та забезпечувати першочергові соціальні видатки державного бюджету”, - зазначив Сергій Марченко.

Кошти надходять в рамках Проекту Світового Банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE).

Грант буде спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення пенсійних виплат, субсидій ЖКГ, виплат малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю, ВПО, допомоги на дітей одиноким матерям, допомоги у зв’язку із вагітністю і пологами, на оплату праці працівників закладів вищої освіти, а також виплати співробітникам служб першого реагування (ДСНС).