Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна підписала Угоду із Світовим банком на 500 млн дол. США під гарантію Великої Британії

21 червня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Керуючий директор Світового банку з питань операційної діяльності Анна Б'єрде підписали Угоду про залучення додаткового кредитного фінансування у сумі 500 млн дол. США під гарантію Великої Британії у рамках конференції з відновлення України в Лондоні (Ukraine Recovery Conference).

Участь у церемонії підписання взяли Міністр фінансів України Сергій Марченко та директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, Регіон Європи та Центральної Азії Аруп Банерджі.

Зазначені кошти є частиною п’ятого додаткового фінансування проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» PEACE та дозволять залучити додаткове кредитне фінансування Світового банку (під гарантію Великої Британії) у сумі 500 млн дол. США. Загальний обсяг коштів під гарантії Великобританії в рамках проекту PEACE становить 2 млрд дол. США.

«Ми вдячні Уряду Великої Британії та команді Світового банку за тривалу співпрацю та надважливу фінансову підтримку. Зазначені кошти є ще одним вагомим внеском для підтримки економічної та фінансової стабільності в Україні. Це дозволить нам і надалі забезпечувати виплати заробітних плат працівників державних органів, соціальних та пенсійних виплат, оплату медичних послуг за програмою медгарантій», - зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Кошти позики будуть спрямовані на оплату праці працівників державних органів небезпекового сектору, у тому числі Державної служби України з надзвичайних ситуацій, працівників бюджетних установ освітньої сфери (педагогічних працівників та працівників ЗВО), на щомісячні пенсійні виплати та виплати за окремими програми державної соціальної допомоги, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.