Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна залучить через МБРР грант від США та інших донорів на понад 2,6 млрд дол. США

Сьогодні, 10 лютого, на засіданні Уряду прийнято рішення про залучення гранту на бюджетну підтримку від Цільового фонду багатьох донорів у розмірі 2 млрд 665 млн дол. США як четвертого додаткового фінансування для Проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Частину грантових коштів у розмірі 2,5 млрд дол. США надано Сполученими Штатами Америки. Ще 165 млн дол. США надійшли від Німеччини, Іспанії, Фінляндії, Ірландії, Швейцарії, Бельгії, Ісландії. Зазначені грантові кошти від країн-донорів направлено до Цільового фонду багатьох донорів у рамках Проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні».

Також на засіданні Уряду підтримано проект Розпорядження Президента України «Про утворення делегації України для участі у переговорах з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) щодо укладення Угоди про грант Цільового фонду багатьох донорів, а також уповноваження Міністра фінансів України Сергія Марченка на підписання цієї Угоди».

Залучені грантові кошти від Цільового фонду багатьох донорів у розмірі понад 2,6 млрд дол. США буде спрямовано на забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій тощо.

Довідково

На сьогодні в Україні впроваджується спільний з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) Проект «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» на загальну суму 11,3 млрд дол. США та 1,4 млрд євро (позики МБРР, кредити МАР, гранти Цільового фонду багатьох донорів).

Ці кошти спрямовано на відшкодування видатків держбюджету, здійснених для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, а також оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій як на національному, так і регіональному рівнях.