Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна у 2019 році вже отримала від ЄБРР рекордний 1 млрд євро інвестицій

Сума інвестицій  Європейського банку реконструкції та розвитку в Україну у 2019 році перетнула позначку 1 млрд євро. За підсумками року може виявитися, що Україна отримала найбільше коштів серед країн, в які ЄБРР інвестував цього року. Про це йшлося під час зустрічі Міністра фінансів Оксани Маркарової та президента ЄБРР Суми Чакрабарті у Вашингтоні.

«Незважаючи на прогнози уповільнення розвитку світової економіки, Україна має намір опинитися серед країн, які зможуть продемонструвати економічне зростання. І постійна допомога та підтримка іноземних партнерів, таких як ЄБРР, МВФ та Світовий Банк, роблять цю мету реалістичною», - сказала Оксана Маркарова.

Сторони очікують, що за результатами року Україна посяде перше місце за обсягами річних інвестицій Банку у 2019 році, і такий обсяг буде рекордним за останні роки співробітництва. «Ми сподіваємося в подальшому утримувати темпи інвестування на рівні 2019 року» - підкреслив Президент ЄБРР Сума Чакрабарті.

На сьогоднішній день обсяг портфелю ЄБРР в Україні (загальна сума відкритих проектів) складає 3,86 млрд євро, а операційні активи (фактично вибрані кошти за відкритими проектами) становлять 2,08 млрд євро.

ЄБРР працює в Україні з 1992 року. За цей час Банк вклав в українську економіку близько 14,6 млрд євро, профінансувавши 450 проектів. 75 відсотків цих інвестицій припадає на приватний сектор.