Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна перемогла в номінації «Найкращий офіс з управління державним боргом в Центральній та Східній Європі» від міжнародного видання GlobalMarkets Awards

Міжнародне видання GlobalMarkets, що кожного року висвітлює Щорічні збори МВФ та Світового банку, нагородило Україну в номінації «Найкращий офіс з управління державним боргом в Центральній та Східній Європі».

Як зазначає видання GlobalMarkets, прагматична та ретельно продумана стратегія управління державним боргом дозволила Україні втримати ситуацію на фоні глобальної фінансової кризи. Мінфіну вдалось залучити капітал від міжнародних та локальних інвесторів в державний бюджет, щоб впоратись із різким підвищенням дефіциту бюджету з 2,1% до 7,5% від ВВП.

«Вперше в історії Україна отримує таку високу відзнаку у сфері управління державним боргом. Ми дуже вдячні нашим міжнародним партнерам за таке важливе визнання. 2020 – це рік сповнений  викликів, але ми увійшли в проблемний період повністю підготовленими і запобігли перетворенню економічних труднощів у повноцінну фінансову кризу,» - зазначив Юрій Буца, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом.

Кожного року видання GlobalMarkets оцінює досягнення світових полісімейкерів у сфері фінансів нагородою GlobalMarkets Awards. Нагороду отримують центральні банки та міністерства фінансів, які продемонстрували найбільші досягнення у своєму регіоні: Центральній та Східній Європі, Карибському басейні, Близькому Сході та Північній Африці, Африці південніше Сахари, Східній Азії, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні та Латинській Америці.