Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Україна отримала перші 500 млн євро від ЄІБ у рамках пакету негайної допомоги на фінансування відновлення інфраструктури

14 вересня надійшла перша частина негайної допомоги від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у розмірі 500 млн євро для фінансування державних підприємств «Укравтодор» та «Укрзалізниця»

Ці кошти є частиною другого пакету допомоги  від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро, розробленого у тісній співпраці з Європейською комісією. Дана фінансова допомога гарантується ЄС у межах Мандату на зовнішнє кредитування та доповнює екстрену фінансову підтримку для України у розмірі 668 млн євро, яка була надана Україні від ЄІБ на початку березня 2022 року.

«Ми вдячні Європейському союзу та команді ЄІБ, за солідарність з Україною. Ваша постійна підтримка має велике значення для народу України, економічної стабільності та загальної стійкості країни. Отримані перші транші з пакету допомоги від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро допоможуть країні відновити пошкоджену критично важливу інфраструктуру, включно з мережею автомобільних та залізничних шляхів», - повідомив Міністр фінансів України Сергій Марченко.

Перша частина другого пакету допомоги від ЄІБ буде направлена Урядом України на забезпечення термінового ремонту пошкоджених доріг, мостів і залізничної інфраструктури,  в рамках підтримки державних підприємств «Укравтодор» та «Укрзалізниця».