Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: Україна отримала від ЄІБ близько 1,7 млрд доларів США бюджетної підтримки від початку повномасштабної війни

Сьогодні, 22 червня, у рамках візиту до Лондону на Конференцію з питань відновлення України, Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з Віце-президенткою Європейського інвестиційного банку Терезою Червінською. 

Також у зустрічі взяла участь Заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова. 

Сторони обговорили стан виконання спільного портфелю проектів, а також можливі напрями розширення співпраці.

“Станом на сьогодні портфель спільних України з ЄІБ інвестиційних проектів становить 25 проектів загальним обсягом 5,2 млрд євро. Водночас від початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від ЄІБ близько 1,7 млрд доларів США бюджетної підтримки. Дякуємо за розуміння проблем України та оперативне прийняття конструктивних рішень, що дозволяє забезпечити пріоритетні потреби українського суспільства”, — зазначив Сергій Марченко.

Водночас 2,7 млрд євро зі спільного портфелю проектів залишаються невикористаними. Сторони обговорили можливі шляхи ефективної реалізації поточних ресурсів. 

Сьогодні Міністерство фінансів також активно співпрацює з ЄІБ над використанням 600 млн євро у 2023 році на відновлення об'єктів критичної інфраструктури, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф. 

Сторони висловили готовність розширювати подальшу співпрацю, зокрема у подоланні наслідків повномасштабної збройної агресії рф.