Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Рада директорів МВФ прийняла рішення про виділення Україні траншу розміром 700 млн дол. США

Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила позитивне рішення про завершення першого перегляду Програми “Стенд-бай”, а також про виділення Україні траншу обсягом 700 млн дол. США. 

Окрім цього, дію Програми співпраці продовжено до кінця червня 2022 року. 

Отримані від МВФ кошти будуть спрямовані на забезпечення макроекономічної стабільності та використані для фінансування дефіциту бюджету. 

Міністр фінансів України Сергій Марченко привітав рішення Ради МВФ.

«Я дякую представникам МВФ, які довгий час є нашими надійними партнерами. Рішення про виділення траншу є результатом проведених нами структурних реформ та свідченням того, що наша країна рухається правильним шляхом. Ми доклали значних зусиль для досягнення такого результату. Наявність програми МВФ позитивно впливає на міжнародний імідж нашої країни, а також відкриває можливості для отримання фінансової підтримки від низки міжнародних партнерів», - наголосив Сергій Марченко. 

Для отримання траншу МВФ Україна здійснила низку системних реформ, що були підтримані МВФ, зокрема щодо початку реформування судової системи, продовження реформ у фінансовому секторі та усунення загроз для антикорупційної інфраструктури, що виникли внаслідок рішень Конституційного суду.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2021 року МВФ та Україна досягли на робочому рівні рішення про завершення першого перегляду Програми співпраці з МВФ, яка була започаткована в червні 2020 року, загальним обсягом 5 млрд дол. США.