Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Підвищення спроможності та ефективності державної служби є ключовим пріоритетом держави, ‒ Роман Єрмоличев

Ефективність державної служби є важливим компонентом державного управління, особливо в умовах воєнного стану.

Тому Міністерство фінансів продовжує розробляти інтерактивну аналітичну панель («дашборд») щодо чисельності працівників державних органів і додає інформацію за І квартал 2023 року.

Цей інструмент дозволяє проаналізувати інформацію щодо граничної, фактичної чисельності працівників у державних органах, зокрема в органах судової влади та місцевих державних адміністраціях (без урахування органів сектору безпеки і оборони), простежити за динамікою змін, що відбуваються в чисельності протягом І кварталу 2023 року, а також переглянути наявні вакантні посади.

За оперативними даними, станом на 01 квітня 2023 року у 107 органах державної влади фактично працює 173,7 тис осіб. Водночас протягом І кварталу 2023 року фактична чисельність працівників скоротилася на 2,1 тис. осіб.

«Питання оптимізації державної служби та її функціональне обстеження залишається пріоритетом для Уряду. Мінфін спільно з НАДС працює над підвищенням спроможності й ефективності системи державного управління в Україні. Адже це дозволить не тільки ефективно використовувати фінансові ресурси, а й забезпечити функціонування якісної державної служби для відбудови України», ‒ прокоментував заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Загалом в органах державної влади станом на початок ІІ кварталу 2023 року функціонує (без урахування сектору безпеки і оборони) Секретаріат КМУ та 17 міністерств, 20 служб, 14 агентств, 4 інспекції, 4 комісії, 8 інших державних органів, чисельність яких встановлюється Урядом, а також 9 державних органів, чисельність яких не встановлюється Кабміном, 24 місцеві державні адміністрації та 6 органів судової влади.

Детально з інформацією можна ознайомитись в інтерактивному дашборді за І квартал 2023 року, поданому нижче.

Інформацію щодо чисельності працівників державних органів за 2022 рік можна переглянути за посиланням.