Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Підтримка європейських партнерів сприяє належній побудові системи державного внутрішнього фінансового контролю, - Денис Улютін

Вчора, 28 лютого, Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін взяв участь у конференції «Державний внутрішній фінансовий контроль: перспективи розвитку», організованій за підтримки проєкту EU4PFM.

Захід зібрав понад 130 учасників офлайн та онлайн. Це перша конференція, що стала майданчиком для представників підрозділів внутрішнього аудиту центрального та регіонального рівнів.

Метою заходу було залучення керівників підрозділів внутрішнього аудиту державних органів України до обговорення питань подальшого розвитку державного внутрішнього фінансового контролю, зокрема щодо впровадження результатів і рекомендацій оцінки SIGMA та подальших заходів, які необхідно вжити для вдосконалення внутрішнього аудиту та контролю в Україні.

«Потужна підтримка європейських партнерів сприяє правильному розумінню і належній побудові в Україні системи державного внутрішнього фінансового контролю. Саме кращі європейські практики як у частині внутрішнього аудиту, так і в частині внутрішнього контролю, виступають для нас належним орієнтиром та дороговказом для розвитку чи удосконалення української системи державного внутрішнього фінансового контролю», - наголосив під час виступу Перший заступник Міністра фінансів.

«Маємо і певні перепони, які не повною мірою сьогодні дозволяють імплементувати всі найкращі практики належного врядування, водночас шлях у цьому напрямку є незворотнім та послідовним. Нещодавно Програма SIGMA провела оцінка стану справ у системі державного управління України, під час якої, зокрема, оцінено стан внутрішнього контролю та аудиту в державному секторі. І сьогодні є нагода дізнатись про  її результати», - зазначив Денис Улютін.

Також Перший заступник Міністра фінансів звернув увагу, що керівникам необхідно розуміти, що внутрішній аудит – це якісний інструмент для робочого процесу: «Кожен керівник повинен мати відповідний підрозділ, який може проаналізувати внутрішні процеси у його структурі та рекомендувати необхідні виправлення для досягнення кращого результату».

Крім того, під час конференції учасники також обговорили виклики діяльності внутрішнього аудиту та перспективи його подальшого розвитку в контексті набуття Україною статусу кандидата на членство в ЄС, зокрема в рамках переговорного розділу 32 «Фінансовий контроль».