Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

“Відкриття Регіонального Представництва Європейського інвестиційного Банку у країнах Східної Європи в Києві є одним з кроків на шляху до повноцінної інтеграції в ЄС”- Сергій Марченко

Сьогодні, 27 листопада, Міністр фінансів України Сергій Марченко взяв участь у зустрічі Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з керівництвом Європейського інвестиційного Банку (ЄІБ).  

Від Банку взяли участь Президент ЄІБ Вернер Хойєр та Віцепрезидентка ЄІБ Тереза Червінська. 

“Ритмічна підтримка ЄІБ для України є одним із кроків у поглибленні співпраці з Європейським Союзом. Реалізація проектів допоможе у процесі відновлення зруйнованої інфраструктури збройною агресією рф. Посилення співпраці з ЄІБ має велике значення для України, нашої економічної стійкості та створення належних умов життя для українців”, - зазначив Міністр фінансів України Сергій Марченко. 

В ході візиту, керівництво ЄІБ на чолі з Президентом Банку Вернером Хойєром та Віцепрезиденткою Терезою Червінською відкрили Регіональне представництво Банку у країнах Східної Європи в Києві. Також, в церемонії відкриття взяли участь заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова та Посол ЄС в Україні Катаріна Матернова.

“З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну підтримка Банку відіграє важливу роль у подоланні економічних наслідків війни. Відкриття представництва дасть можливість ефективно підтримувати подальші зусилля з відновлення та реконструкції”, - додала Ольга Зикова. 

Метою його роботи є надання посиленої підтримки Україні та іншим країнам Східної Європи тісно співпрацюючи та координуючи роботу з представництвами ЄІБ у Молдові та на Південному Кавказі (Грузія). 

“Наш візит до України, як Банку ЄС, є свідченням непохитної підтримки. З самого початку російського вторгнення ми працювали з Урядом України, щоб сприяти проектам реконструкції, підтримуючи стійкість країни. З відкриттям нашого Регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи в Києві ми хочемо наголосити на нашій відданості у підтримці. Україна є невід’ємною частиною європейської родини, а ЄІБ — ключовою частиною довгострокової підтримки ЄС”,  - сказав Президент Банку Вернер Хойєр. 

Також, сторони обговорили перспективи нових спільних проектів із відновлення постраждалої інфраструктури. 

Довідково 

Європейський інвестиційний банк є кредитною установою Європейського Союзу та найбільшою багатосторонньою фінансовою установою у світі, одним з найбільших постачальників кліматичного фінансування.

З початку повномасштабного вторгнення росії, ЄІБ спрямував Україні 1,7 млрд євро допомоги на покриття першочергових видатків держбюджету. Банк також надав кредитну лінію у 4 млрд євро для підтримки інтеграції біженців з України в країнах ЄС. 

Через ініціативу “EU for Ukraine” та фонд “EU4U Fund” Банк залишається відданим посиленню своєї діяльності в Україні відповідно до мандату, наданого лідерами ЄС, та у тісній співпраці з Європейською Комісією, Європейським Парламентом, державами-членами ЄС і міжнародними партнерами.