Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Олександр Кава: «Масштабне відновлення дорожньої інфраструктури є пріоритетним завданням для Уряду»

Масштабне відновлення дорожньої інфраструктури є пріоритетним завданням для Уряду. Про це в інтерв’ю інтернет-виданню MINTRANS  заявив заступник Міністра фінансів України Олександр Кава.

«Ми маємо максимально сконцентруватися на відновленні дорожньої мережі, адже саме її належний стан є основою для зростання економіки та підвищення рівня життя громадян. Якщо в країні відсутня сучасна мережа автомобільних доріг, то важко говорити про залучення до країни прямих іноземних інвестицій», - переконаний Олександр Кава.

Нагадаємо, в межах проекту Державного бюджету на 2021 рік, Мінфін пропонує спрямувати близько 155 млрд гривень на фінансування відновлення та будівництва транспортної інфраструктури. Якщо парламент підтримає цю пропозицію, більшість обласних центрів отримають якісне та безпечне швидкісне сполучення з сусідніми обласними центрами.  «Такий обсяг фінансування дозволить розширити мережу швидкісних доріг в Україні, а саме доріг 1‐ї технічної категорії із 2 смугами руху в кожному напрямку із розділювальною смугою. Це дозволить безпечно рухатися зі швидкістю 130 км/год на автомагістралях та 110 км/год на швидкісних шосе», - підкреслив Олександр Кава.