Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Міністр фінансів України зустрівся з в.о. заступника Міністра фінансів США з міжнародних відносин

17 вересня 2021 року Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрівся з в.о. заступника Міністра фінансів США з міжнародних відносин Енді Бауколом.

У зустрічі також взяли участь заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца, представники Міністерства фінансів США та Посольства США в Україні.

Сторони обговорили поточну економічну ситуацію в Україні, співпрацю з МВФ, розвиток інвестиційних проектів в Україні, реформування державних банків, а також двосторонню співпрацю Міністерств фінансів України та США.

Сергій Марченко розповів про пріоритети Мінфіну, закладені в Державному бюджеті на 2022 рік, зокрема, щодо скорочення дефіциту бюджету до 3,5%, зменшення державного боргу, зростання мінімальної заробітної плати, стабільний курс гривні, зниження інфляції та рекордні темпи зростання ВВП за останні 10 років.

“Українська економіка продовжує відновлюватися завдяки внутрішньому попиту та сприятливим зовнішнім умовам. Згідно з прогнозом, ми очікуємо, що реальний ВВП України зросте на 4,1% у 2021 році та на 3,8% - у 2022 році. Співпраця зі Сполученими Штатами Америки є одним із наших пріоритетів на шляху відновлення. Пожвавлення інвестиційної активності між нашими країнами має вирішальне значення для довгострокового економічного зростання”, - зауважив Міністр фінансів України.

Разом із тим було піднято питання укладення Рамкової угоди між Урядом України та Урядом США про офіційну підтримку реалізації інвестиційних інфраструктурних проектів в Україні. Проект угоди був поданий Міністерством фінансів України на розгляд Ексімбанку США.

Окрім того, сторони наголосили на досягненні Україною значних результатів у виконанні умов програми МВФ Stand-by. Та обговорили продовження першого перегляду програми МВФ, яке має розпочатися на наступному тижні.