Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін: За 7 років роботи платформи Є-data було створено 76 млн документів

15 вересня 2015 року Міністерство Фінансів України представило країні Єдиний вебпортал використання публічних коштів Є-data. З моменту свого запуску веб-портал Є-data став важливим джерелом даних для експертів, науковців, журналістів, представників місцевих громад та органів влади, які працюють у напрямках ефективності публічних видатків, побудови рекомендацій з реформування системи управління державними фінансами та розбудові механізмів контролю за розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів.

За 7 років роботи платформи Є-data було створено 76 млн документів для 39 880 розпорядників бюджетних коштів. Мільйони даних та тисячі запитів – це те, що сьогодні можна сказати про платформу Є-data (https://edata.gov.ua/), яка належить Міністерству фінансів України. Цього року платформа Є-data святкує 7-ту річницю своєї діяльності.

Завдяки ефективній роботі порталу відкритих даних Є-data ми стали більш доступними для громадян, відкритими для світу та зрозумілими для бізнесу. Портал Є-data постійно оновлюється та розвивається і ми працюємо над створенням ще більш доступних та відкритих даних!

Довідково

Є-data об’єднує три ключові портали відкритих даних:

Spending.gov.ua — це найбільша база даних у сфері публічних фінансів. Портал розроблено відповідно до Закону України «Про відкритість використання публічних фінансів». На ньому у відкритому доступі доступні всі платежі держави, інформація про договори, їх виконання, фінансові звіти.

Proifi.gov.ua — портал, що містить інформацію про проєкти соціального і економічного розвитку України, які реалізуються за підтримки міжнародних фінансових організацій (МФО). Тут можна знайти інформацію про кожен проєкт, зокрема про мету, бенефіціара, виконавця, вартість, кредитора, динаміку використання коштів, а також проєктно-тендерну документацію та договір з МФО. Динаміку проєктів можна відслідкувати з 90-х до 2022 років!

Openbudget.gov.ua — найбільша база знань про бюджет, в якій розміщено інформацію про державний та місцеві бюджети. Ключові бюджетні терміни та строки бюджетного процесу, показники державного та всіх місцевих бюджетів (доходи, видатки, кредитування та фінансування), дані про державний борг та розпорядників бюджетних коштів – вся ця інформація у відкритому доступі та у форматі відкритих даних, які постійно оновлюються.

BOOST-аналіз — унікальний інструмент опрацювання бюджетних показників, який є невід'ємною частиною порталу “Бюджет для громадян”. Він дозволяє зазирнути абсолютно у всі частини бюджету: доходів, видатків, кредитування, фінансування та порівнювати детальні видатки між різними територіальними громадами в межах однієї області чи всієї України.