Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Денис Шмигаль та Сергій Марченко зустрілися з Заступником радника Білого дому з національної безпеки з міжнародної економіки 

Під час Весняних зборів МВФ та Світового банку, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Міністр фінансів України Сергій Марченко зустрілися з Заступником радника Білого дому з національної безпеки з міжнародної економіки та співголовою Координаційної Платформи донорів України Майклом Пайлом.

Сторони обговорили співпрацю у рамках Координаційної Платформи донорів, а також реалізацію плану швидкого та масштабного відновлення України.

Зокрема було піднято питання залучення коштів на швидке відновлення. За оцінками звіту RDNA2 Уряду України, Світового банку, Європейської Комісії та ООН, Україні необхідно 14,1 млрд доларів США у 2023 році. Загальна вартість відновлення країни оцінюється в 411 млрд доларів США.

“Попереду на Україну чекає тривалий шлях відновлення і ми сподіваємось, що Координаційна Платформа відіграватиме важливу роль у мобілізації ресурсів на відбудову країни,” — зазначив Сергій Марченко.

Окрім того, Міністр фінансів України додав, що пріоритетом Уряду України є забезпечення узгодженого, прозорого та підзвітного використання фінансової підтримки.

Майкл Пайл підтвердив наміри тісно співпрацювати з Урядом України, зокрема в рамках Платформи, для залучення та координації необхідних ресурсів.

Нагадаємо, що Міжвідомча Координаційна Платформа донорів розпочала свою роботу 26 січня, коли відбулося перше засідання її Керівного комітету. Друге засідання у рамках Платформи відбулось 5 квітня. 

Ініціатива започаткована для координації існуючих і нових механізмів підтримки бюджету України, а також швидкого відновлення та реконструкції.