Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Денис Улютін: Фінансово успішна громада - та, яка ефективно використовує всі ресурси для виконання своїх повноважень та розвитку

Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін взяв участь у Другій онлайн-конференції «Місцевий бюджет-2022: чи дійсна бюджетна децентралізація?».

На панельній дискусії учасники обговорили актуальні питання щодо формування бюджетної політики регіонів на 2022 рік.

«Проведена реформа бюджетної децентралізації надала органам місцевого самоврядування фінансові ресурси та фіскальні інструменти для нарощування власних ресурсів та певною мірою зменшила їх залежність від центральної влади у фінансовій сфері.

Отримані фінансові ресурси дають можливість спрямовувати їх на розвиток громад, адже в структурі місцевих бюджетів капітальні видатки складають більше 20 відсотків.

Фінансово успішна громада – та, яка реалізовує всі можливості та використовує ефективно всі ресурси для виконання своїх повноважень, для розвитку територій, реалізації інвестиційних проектів, створення сучасної освітньої, медичної, транспортної, житлово-комунальної інфраструктури. Адже головна ціль усіх перетворень – це людина, її добробут, право на отримання високоякісних та доступних публічних послуг, комфортність проживання», - зазначив Денис Улютін.

Відзначимо, в проекті Держбюджету-2022, який наразі готується до другого читання, фінансова допомога регіонам передбачена в розмірі понад 53 млрд грн.