Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Делегація Мінфіну спільно зі Світовим банком у Відні обговорили підтримку енергетичного, транспортного сектору та соцзахист населення

У рамках робочого візиту до м. Відень (Австрія) представники Міністерства фінансів України на чолі з першим заступником Міністра фінансів Денисом Улютіним і заступником Міністра фінансів Романом Єрмоличевим проводять серію зустрічей із представниками команди Світового банку.

Під час візиту представники Мінфіну та Світового банку обговорили питання подальшої реалізації проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE). Зокрема, було проведено переговори із делегацією Світового банку щодо залучення четвертого додаткового фінансування у рамках проекту PEACE  у розмірі 500 млн дол. США. Ці кошти буде надано на пільгових умовах як гарантію від Великобританії. Також Денис Улютін підписав протокол переговорів щодо залучення для України додаткового фінансування на 500 млн дол. США від Світового банку.

«Ми високо цінуємо нашу співпрацю, а також вагому фінансову підтримку, яку ми отримуємо, зокрема, за допомогою інструментів Світового банку. Вона є надзвичайно важливою в умовах військового часу. Ваша допомога дозволить і надалі зберегти дієвість і стійкість функціонування української системи державного управління, а також забезпечити нагальні потреби для нашої країни», - зазначив перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін.

Представники Світового банку презентували нові ініціативи щодо підтримки енергетичного та транспортного сектору України, які спрямовано на посилення енергетичної стабільності та відновлення експортних ланцюгів постачання.

Також було обговорено питання соціальної підтримки населення України. Зокрема, підтримки таких вразливих груп як внутрішньо переміщені особи та ветерани війни.

«Сьогодні соціальний захист громадян є одним із важливих завдань держави. Наразі Уряд України робить усе можливе, щоб в умовах воєнного стану громадяни вчасно отримали належні їм соціальні виплати. Підтримка внутрішньо переміщених осіб, а також ветеранів війни є одним із пріоритетних напрямів. Завдяки активній співпраці з командою Світового банку потреби цих незахищених категорій буде враховано у майбутній реформі системи соціальної допомоги та забезпеченні подальшої стабільності її реалізації», ‒ зазначив під час технічних консультацій зі Світовим банком заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

У рамках цього візиту також заплановано обговорення питань використання нових інструментів партнерської підтримки України, фіскального прогнозу на 2023 рік та реалізації заходів у рамках короткострокових та середньострокових потреб, визначених у швидкій оцінці збитків для відбудови України (RDNA).