Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Мінфін продовжує діалог з бізнесом щодо вдосконалення митного захисту прав інтелектуальної власності

23 грудня 2019 року у Міністерстві фінансів України відбулась друга робоча зустріч з представниками бізнес середовища та експертами у сфері захисту прав інтелектуальної власності. На цій зустрічі обговорили питання порядку застосування заходів щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності, виявлення та ідентифікації товарів, що підозрюються у порушенні прав інтелектуальної власності, застосування процедури знищення невеликих партій товарів у поштових та експрес-відправленнях.

«Сьогодні ми працюємо над запровадженням нового митного реєстру об’єктів прав інтелектуальної власності. Напрацювання йдуть у частинні створення центру інтелектуальної експертизи, а також у частині створення системи звітності та оцінки ефективності роботи митниць. І, з вашою допомогою, ми докладемо максимум зусиль, щоб законодавство щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон сприяло розвитку міжнародної торгівлі і полегшувало всі митні процедури», - зазначив заступник міністра фінансів Павло Ходаковський під час зустрічі.

Учасники зустрічі обговорили алгоритм дій посадових осіб митних органів при застосуванні заходів щодо захисту прав інтелектуальної власності, взаємодії з правовласниками, декларантами, запровадження стандартизованих форм повідомлень тощо. 

За результатами зустрічі досягнуто домовленостей, що її учасники нададуть пропозиції до проектів підзаконних нормативно-правових актів, які наразі розроблюються Міністерством фінансів за підтримки Офісу реформ та Державною митною службою, необхідних для реалізації Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України».

Перша зустріч з питань вдосконалення митного реєстру відбулась 6 грудня.