Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

За обсягами річних інвестицій Україна, вперше за багато років співпраці, вийшла на друге місце серед країн, з якими працює ЄБРР

За результатами 2019 року наша країна вперше за багато років співпраці вийшла на друге місце серед країн операцій ЄБРР за обсягами річних інвестицій. Про це йдеться у прес-релізі на сайті Європейського банку реконструкції та розвитку.

Таке досягнення стало можливим завдяки надзвичайно ефективному діалогу між українським Урядом та ЄБРР, а також незмінності ключових підходів Уряду щодо основних напрямів реформ - зменшення ролі держави в економіці, покращення інвестиційного клімату.

У 2019 році ЄБРР схвалив для України 51 проект загальним обсягом 1,1 млрд. євро, з яких 680 млн. євро класифіковано як «зелені» інвестиції. За часткою «зелених» інвестицій Україна посіла перше місце серед країн-отримувачів фінансування від ЄБРР

 

Маттео Патроне, керуючий директор ЄБРР, Східна Європа та Кавказ, відмітив: «Я дуже пишаюся своєю командою та всіма колегами з Банку, хто зробив можливим цей успіх. Унікальне поєднання їх професіоналізму, рішучості та пристрасті зробило це можливим. Я також вдячний нашим акціонерам та їх представникам у Раді директорів Банку за рішучу підтримку нашої діяльності протягом 2019 року.  ЄБРР вкотре демонструє приклад і допомагає Україні в тих сферах, де наші ресурси та навички їй потрібні найбільше».

Міністр фінансів України Оксана Маркарова, яка одночасно є Керуючим в ЄБРР від України, зазначила: «Ми глибоко цінуємо увесь спектр допомоги, яку надає Україні ЄБРР, починаючи від власне проектного фінансування у державному та недержавному секторах до підтримки у впровадженні різноманітних пріоритетних реформ у фінансовій, енергетичній, інфраструктурній та інших сферах. Банк є відкритим до застосування нових фінансових інструментів, наприклад, 2019 року брав участь у випуску облігацій державними компаніями НАК "Нафтогаз України" та АТ "Українська залізниця", тим самим сприяючи розвитку ринку корпоративних облігацій у країні».