Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Відбувся перегляд портфеля проектів Європейського інвестиційного банку в Україні

Юрій Гелетій, заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції взяв участь у черговому спільному перегляді портфеля проєктів Європейського інвестиційного банку в Україні, що відбувся 08 листопада 2019 року.

В цьому році такий перегляд проходить вдруге. Під час перегляду сторони обговорюють поточний стан підготовки та реалізації спільних проєктів, а також узгоджують план заходів на наступний період.

Спільні з ЄІБ проекти спрямовані на покращення стану автомобільних доріг України, модернізацію енергетичної галузі, розвиток муніципальної та залізничної інфраструктури, підтримку малого та середнього бізнесу, відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей.

За період співпраці України з ЄІБ було профінансовано проєктів на загальну суму 5,9 млрд євро. Частина цих проектів впроваджується в державному секторі. Станом на сьогодні на стадії реалізації знаходиться 15 проєктів на суму 3,2 млрд євро.

«Ми налагодили постійну комунікацію в рамках проєктів ЄІБ, а їх на сьогодні в суверенному портфелі проектів МФО найбільша кількість. Також ведеться активна робота з підготовки нових проєктів, зокрема в напрямку підвищення енергоефективності, в інфраструктурній, енергетичній сфері тощо. Ми надзвичайно цінуємо успішну співпрацю і сподіваємося, що Банк і надалі буде підтримувати та інвестувати у розвиток економіки нашої держави», - сказав Юрій Гелетій.

Для того, щоб пришвидшити реалізацію спільних інвестиційних проектів Мінфін створив робочу групу під головуванням Міністра фінансів Оксани Маркарової для вирішення проблемних питань співпраці з МФО та затвердив Концепцію співпраці з ними.

Юрій Гелетій нагадав, що проблемні питання реалізації проєктів можуть вирішуватися тільки спільними зусиллями всіх учасників процесу і подякував команді ЄІБ за проведення семінару-тренінгу для представників лінійних міністерств та відповідальних державних установ. Учасники ознайомились із особливостями проєктного циклу в ЄІБ, практиками та процедурами в сфері закупівель, екологічних та соціальних стандартів.