Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Відбулися установчі збори зі створення нової Громадської ради при Міністерстві фінансів

Новостворена Громадська рада при Міністерстві фінансів створила три нові комітети

7 листопада відбулися установчі збори зі створення нової Громадської ради при Міністерстві фінансів України. До нового складу увійшли 32 особи, які на громадських засадах будуть брати участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері фінансів. 

Державний секретар Міністерства фінансів Костянтин Ващенко під час вступного слова наголосив на тому, що Громадська рада не просто виконує формальну роботу, а дійсно працює заради поліпшення роботи міністерства: «Ми ваш ресурс, а ви наш додатковий ресурс, який допомагає суспільству зрозуміти, куди ми рухаємося». 

Громадська рада обрала робочі органи установчих зборів та новий склад, заслухала звіт голови ініціативної групи про підготовку до установчих зборів та звіт голови громадської ради про її роботу за період 2017-2019 років. В результаті голосування головою Громадської ради одноголосно обрали Дмитра Олексієнка. 

Громадською радою було прийнято рішення залишити 2 комітети (з питань оподаткування, бухгалтерського обліку та аудиту та з питань митної справи) і створити новий комітет з питань фінансів, який буде опікуватися питаннями фінансового моніторингу та банківського регулювання. 

Наступне засідання громадської відбудеться в найближчий час, слідкуйте за оновленням на сайті та на сторінці Міністерства фінансів у соціальній мережі facebook.

Для довідки:

Громадська рада при Міністерстві фінансів України є консультативно-дорадчим органом, який утворюється при Міністерстві фінансів України з метою реалізації громадянами свого права на участь в управлінні державними справами та врахування громадської думки у процесі підготовки та організації виконання наказів Мінфіну. Членами Громадської ради можуть бути представники громадських організацій, професійних спілок та інших об’єднань громадян, органів місцевого самоврядування, та засобів масової інформації.