Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

В Україні оформлено 1-у декларацію у режимі спільного транзиту на національному рівні із застосуванням NCTS

Мінфін разом з Держмитслужбою продовжують практичне впровадження режиму спільного транзиту.

8 квітня в Україні оформлено 1-у декларацію T1UA у режимі спільного транзиту на національному рівні із застосуванням національної електронної транзитної системи (NCTS).

Зараз NCTS працює в Україні в національному масштабі, який є необхідним етапом підготовки для приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту та міжнародного застосування NCTS.

На етапі національного застосування NCTS в Україні одночасно з NCTS працюватиме і звична система контролю доставки товарів. У цей період суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності можуть самостійно обирати систему, до якої вони хочуть подавати транзитні декларації.

Регулярне використання суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності NCTS та відповідність критеріям щодо дотримання законодавства, надійності внутрішніх процесів та фінансової стійкості є підставою для подальшого отримання ними спеціальних транзитних спрощень.

Методичні та навчальні матеріали для підприємств та працівників Держмитслужби щодо роботи в NCTS розміщені на офіційному вебпорталі Держмитслужби.

З додатковою інформацією про режим спільного транзиту можна ознайомитися за посиланнями на вебсайті Мінфіну та Держмитслужби.