Сайт знаходиться в режимі тестової експлуатації

Сергій Марченко: На цей опалювальний сезон прогнозуємо нижчий рівень цін, аніж торік

Наразі ринкова ціна на газ нижча, аніж під час минулого опалювального сезону. Тому на цей сезон прогнозуємо нижчий рівень цін, аніж минулого року, якщо рахувати загалом. 

Про це Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив в інтерв’ю виданню «The Page».

Він відзначив відсутність значних труднощів із забезпеченням опалювального періоду. 
«На ринку з’явилося більше постачальників газу. Одним із таких постачальників є НАК «Нафтогаз». На ринку газу немає монополії, а є можливість вибирати. Є ринок і є ринкова ціна», - наголосив Міністр. 

Він поінформував, що система субсидій щодо сплати за житлово-комунальні послуги є незмінною. «Передбачаємо наступного року 36,6 млрд гривень на виплату субсидій. Їх отримають саме категорії, які найбільше цього потребують – чий родинний сукупний дохід не дозволяє безболісно сплачувати за житлово-комунальні послуги. Показник субсидії розраховується з огляду на сукупний дохід сім’ї, площа приміщень, в яких вона мешкає», - підкреслив С. Марченко. 

Міністр наголосив, що поточний рік є складним щодо базових розрахунків. «На карантин закривали бізнес, відбулося падіння економічної динаміки. Тому поки зарано казати, якою буде кількість субсидіантів. Виходимо із припущення, що з огляду на вартість газу і рівень соціального забезпечення їх буде не більше, ніж торік», - зазначив Міністр фінансів.